Rss

OKRENI DRUGI LIST

woman_writing_blogjpgNisam bila prezauzeta sobom. Ne. Videćete i sami. Nisam nimalo napredovala. Pišem onim istim, svima razumljivim jezikom, bez čitanja između redova, bez skrivenih poruka.

Nisam se bavila sobom. Ne sobom, koliko drugima. I verujte mi, malo sam toga naučila.

Jedna od prvih stvari koje sam shvatila posmatrajući druge i sebe među drugima jeste ta, da žena može sve. Jednim treptajem oka može da skine zvezde sa neba, jednim udarcem da sruši čitav svet. Može.  Ako želi…

A ne želimo. Ne želimo da se dignemo iznad svega i gospodarimo situacijom onako kako bi umele. Ne želimo da se otrgnemo osećaju i želji da stalno nekome trebamo, da nam stalno neko bude potreban.

Već rečeno.  Ostavljeni. Povređeni.  Gubitnici. Nisu nas izubljene bitke učinile jačim. Toliko puta padneš i ustaneš,  padneš i ustaneš, da više ni sama ne znaš da li si dobila ili si ponovo tresnula o ledinu. I ne smeš.  Čak i ako rizikuješ,  rizikuješ nesvesno.

Govorim u svoje ime. U životu toliko mnogo izgubiš da u jednom trenutku shvatiš da ne postoji mnogo nekih gorih stvari koje te mogu više i jače slomiti, nego što si već emotivno pohaban. Nismo jače. I ne rizikujemo. Razum nauči da se hvata u koštac sa najjačim osećanjima. I ovoga puta pobeđuje.

Sanjale ste svoje savršene živote. I ja sam imala te snove. Bele haljine u kojima potpisujemo svoju sreću sa prinčevima na belim konjima, a od svih snova na samom kraju ostvari vam se jedino konj. I to ne konj. Raga.

To je sada tako fuj. Porodična idila. To je sada tako out. Je l jeste? Ili u dubini te tvoje  ‘ledene’ duše,raste upravo ta želja, da se skrasiš i ostvariš u svim svojim ženskim ulogama? Da oživiš sliku savršene porodice iz američkih filmova. Razmisli još jednom kakav utisak ostavljaš i da li će te nezainteresovanost dovesti do cilja.

Osećam da gubim poentu…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box