Rss

OKRENI DRUGI LIST

woman_writing_blogjpgNisam bila prezauzeta sobom. Ne. Videćete i sami. Nisam nimalo napredovala. Pišem onim istim, svima razumljivim jezikom, bez čitanja između redova, bez skrivenih poruka.

Nisam se bavila sobom. Ne sobom, koliko drugima. I verujte mi, malo sam toga naučila.

Jedna od prvih stvari koje sam shvatila posmatrajući druge i sebe među drugima jeste ta, da žena može sve. Jednim treptajem oka može da skine zvezde sa neba, jednim udarcem da sruši čitav svet. Može.  Ako želi…

A ne želimo. Ne želimo da se dignemo iznad svega i gospodarimo situacijom onako kako bi umele. Ne želimo da se otrgnemo osećaju i želji da stalno nekome trebamo, da nam stalno neko bude potreban.

Već rečeno.  Ostavljeni. Povređeni.  Gubitnici. Nisu nas izubljene bitke učinile jačim. Toliko puta padneš i ustaneš,  padneš i ustaneš, da više ni sama ne znaš da li si dobila ili si ponovo tresnula o ledinu. I ne smeš.  Čak i ako rizikuješ,  rizikuješ nesvesno.

Govorim u svoje ime. U životu toliko mnogo izgubiš da u jednom trenutku shvatiš da ne postoji mnogo nekih gorih stvari koje te mogu više i jače slomiti, nego što si već emotivno pohaban. Nismo jače. I ne rizikujemo. Razum nauči da se hvata u koštac sa najjačim osećanjima. I ovoga puta pobeđuje.

Sanjale ste svoje savršene živote. I ja sam imala te snove. Bele haljine u kojima potpisujemo svoju sreću sa prinčevima na belim konjima, a od svih snova na samom kraju ostvari vam se jedino konj. I to ne konj. Raga.

To je sada tako fuj. Porodična idila. To je sada tako out. Je l jeste? Ili u dubini te tvoje  ‘ledene’ duše,raste upravo ta želja, da se skrasiš i ostvariš u svim svojim ženskim ulogama? Da oživiš sliku savršene porodice iz američkih filmova. Razmisli još jednom kakav utisak ostavljaš i da li će te nezainteresovanost dovesti do cilja.

Osećam da gubim poentu…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box